Sjajan žreb za Srbiju: Nemci najjači protivnik u grupi, Katar više nije kao pre, možemo sa svima i u drugoj fazi

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 18:16

Lutrija na strani selekcije Tonija Đerone na žrebu za Svetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Srbije odlično je prošla u žrebu za Svetsko prvenstovo u Poljskoj i Švedskoj naredne godine. Izabranici Tonija Đerone našli su se u grupi E sa Nemačkom, Katarom i petoplasiranom selekcijom sa predstojećeg Prvenstva Afrike. Nemci su podmladili selekciju, dok šampion Azije više nije snažan kao pre. Protivnik iz Afrike će biti poznat tek nakon turnira koji je na programu između 11. i 18. jula ove godine u Egiptu.

Ono što je takođe važno, Orlovi se ukrštaju sa grupom F gde se takođe nalaze sa selekcijama sa kojima mogu da se nose - to su Norveška, Makedonija, Argentina i Holandija. Norvežani su velika rukometna sila, ali prema poslednjim informacijama, najverovatnije će nastupiti bez fenomenalnog srednjeg beka Sandera Sagosena. Sa njima ćemo biti u prilici da odmerimo snage ove jeseni u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Makedonci su uvek neugodni, ali nisu toliko snažni kao u eri Kirila Lazarova, dok Argentina i Holandija jednostavno nisu najviša klasa ekipa.

Izabrane vesti

Prvenstvo se igra između 11. i 29. januara, a Srbija će obe faze takmičenja igrati u poljskim Katovicama. Prvi protvinik će biti afrička selekcija 13. januara, drugi rival je Nemačka dva dana kasnije, a treći Katar 17. januara. U narednu fazu odlaze tri selekcije, dok će potom u četvrtfinale otići dve prvoplasirane.

Na prvi pogled deluje da bi najviše uzbuđenja trebalo da bude u grupama B i D. U B se nalazue Francuska, Poljska, Saudijska Arabija i Slovenija, a u D Island, Portugalija, Mađarska i Južna Koreja. Najbolje od svih ozbiljnih selekcija prošla je Hrvatska, koja će igrati sa prvom i trećeplasiranom selekcijom iz Afrike, kao i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

GRUPE SVETSKOG PRVENSTVA:

Grupa A: Španija, Crna Gora, Čile, Iran

Grupa B: Francuska, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija

Gupa C: Švedska, Brazil, Afrika 2, Urugvaj

Grupa D: Island, Portugalija, Mađarska, Južna Koreja

Grupa E: Nemačka, Katar, SRBIJA, Afrika 5

Grupa F: Norveška, Makedonija, Argentina, Holandija

Grupa G: Afrika 1, Hrvatska, Afrika 3, SAD

Grupa H: Danska, Belgija, Bahrein, Afrika 4.


tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara